Wij gebruiken cookies, bezoekt u onze website dan gaat u akkoord met deze cookies.OK

Voetreflex massage

Deze massage duurt 30 minuten en is te combineren met andere massages.

Voetreflexmassage heeft als doel het in balans brengen van lichaamsfuncties door het masseren van reflexpunten van organen, zenuwbanen en spieren. Voetreflexmassage is bestemd voor iedereen met klachten waarvan bekend is, dat behandelingen goede resultaten opleveren.

Het gaat hierbij om klachten zoals:

Rug-, schouder- en nekklachten, Spijsverteringsstoornissen, Menstruatieklachten, Migraine, hoofdpijn, Astmatische aandoeningen,  Afvoeren van afvalstoffen, Keel-, neus- en oorklachten, Oedeem, Chronische voorhoofdsholte-ontsteking, Ademhalingsstoornissen, Stofwisselingsstoornissen, Hormonale disbalans, Reumatische aandoeningen, Chronische vermoeidheid en slaapstoornissen, Incontinentie, Vruchtbaarheidsproblemen die geen lichamelijke oorzaak hebben.

Geschiedenis

Ongeveer 5000 jaar geleden werd in China de basis gelegd voor de huidige lichaams- en voetreflextherapie in de vorm van drukpuntmassage. Door de tijd heen zijn er vormen van drukpuntmassage bekend geworden in India, Egypte. Amerika en Afrika.
In 1913 werd begonnen met een onderzoek naar ‘zone-therapie’. In Nederland werd deze methode in 1973 geïntroduceerd. De zonetherapie is gebaseerd op de verdeling van het lichaam in 10 zone’s die van het hoofd tot aan de handen en door de romp heen tot aan de voeten lopen. Organen die ‘ziek’ zijn. beïnvloeden de organen die erboven en/of eronder liggen. Door op meer plaatsen druk uit te oefenen kan de pijn op andere plaatsen in die zone worden onderdrukt.