Wij gebruiken cookies, bezoekt u onze website dan gaat u akkoord met deze cookies.OK

Hielspoorbehandeling

 

Deze massage duurt 45 minuten en is te combineren met andere massages.

Het komt tegenwoordig vaak voor dat mensen hielspoor of hielspoorklachten hebben. Ze zeggen dan: "ik heb hielspoor", maar in de praktijk blijkt het dan dat het hielspoorklachten zijn. Het uit zich door pijn aan de voet na het opstaan of tijdens staan of lopen. 

Bij echte hielspoor onstaat een stukje verklalking onder het hielbot door irritatie van het botvlies bij de aanhechting van de peesplaat van de voet aan het hielbot. Dit is op een röntgenfoto goed te zien. Hielspoorklachten beginnen, voordat de verkalking is ontstaan. De pezen en de spieren in het enkelgewricht raken geïrriteerd door overbelasting door bv. (veel en/of extreem) sporten, hardlopen of overgewicht.

Door het behandelen van de triggerpoints en massage van de kuit, enkel en voet kun je voorkomen dat de verkalking onder het hielbot onstaat. Hielspoorklachten kunnen heel lang aanhouden, maar door de massages kunnen in eerste instantie de pijnklachten verminderd worden en op den duur misschien verdwijnen. Hier hoort ook wel een leefstijlverandering bij.