Wij gebruiken cookies, bezoekt u onze website dan gaat u akkoord met deze cookies.OK

Metamorfose massage

Metamorfose massage is een zeer zachte vorm van massage van je hoofd, voeten en handen. Deze massage duurt een uur.

Onze voeten staan voor beweging. Door de voeten te behandelen brengen we beweging tot stand.

Onze handen staan voor handelen. Het uitvoeren van onze plannen en gedachten, onze daadkracht.

Ons hoofd staat voor het denken. Daar beginnen onze belangrijkste beslissingen. Zonder de gedachte of wens ontstaat er niets. 

De massage brengt je allereerst in een diepe ontspanning. Daarnaast kan het verborgen trauma’s zichtbaar maken, losmaken en opruimen. Robert St. John is de grondlegger en noemde het Prenataaltherapie. Gaston St. Pierre werkte de techniek verder uit en noemde het metamorfosemassage. Beide heren waren voetreflexologen. De massage gaat ervan uit dat er ook in de prenatale periode – de periode voor onze geboorte – eventuele problemen kunnen ontstaan. Dit kan na de geboorte leiden tot verborgen gedachtepatronen, zoals angst om los te laten, grote onzekerheid, hardnekkig gebrek aan veiligheid, etc. Door middel van metamorfosemassage op de wervelkolomzones in onze voeten, handen en schedel kunnen deze dieperliggende spanningen op een zachte manier worden ontdekt en behandeld. De vederlichte aanrakingen van de metamorfosemassage kunnen enorm diep doorwerken als ze met liefde en aandacht worden uitgevoerd. Hierdoor krijgt de oude blokkade warmte en aandacht en mag het er gewoon zijn – een eerste belangrijke stap in het helen en loslaten.

GB

De term ‘metamorfose’ duidt op deze innerlijke veranderingen die hiervan het gevolg zijn. Van tevoren is niet te zeggen wat er zal gebeuren, want elk mens is uniek en reageert anders. Sommigen voelen zich geactiveerd, anderen juist erg ontspannen, of allebei. Er kunnen oude herinneringen of emoties naar boven komen die een dag of twee kunnen duren. Dit is een natuurlijk onderdeel van het proces om oude patronen ter sprake te brengen en om deze te verwerken. Het is dus niet iets om bang voor te zijn. De veranderingen vinden altijd plaats op een manier die bij u past, en die u aankunt. Bij de een zijn die veranderingen erg duidelijk. Voor anderen zijn ze wat subtieler. Het kan gaan om verbeteringen in uw fysieke, emotionele of geestelijke gezondheid. Het kan ook gaan om een algemener gevoel, zoals meer energie hebben of meer vertrouwen hebben in jezelf en/of je omgeving. Veel mensen merken een positieve verandering in de manier waarop ze het leven zien en hoe zij zich voelen. Ze voelen zich van binnen sterker en veranderen soms van baan, huis, verlaten een verhouding of vinden nieuwe, doordat hun leven beter op de rails komt te staan.